No result...

Sinds 1 juli is het voor alle voertuigen die zich in gemeentelijke milieuzones van Frankrijk begeven verplicht het Franse ecovignet te voeren. De Franse overheid wil zo de uitstoot van fijnstof en stikstofoxiden in stedelijke gebieden verlagen.

Vergeet dus niet – indien u zich in de gemeentelijke milieuzones van Frankrijk begeeft – een milieusticker op te plakken om hoge boetes te voorkomen. De Franse politie controleert er namelijk op en boetes kunnen oplopen tot € 450,-

Steden met een milieuzone
Op dit moment kennen de steden Parijs, Lyon, Lille en Grenoble reeds een milieuzone en naar verwachting zullen de steden Straatsburg, Avignon, Bordeaux, Le Havre en Tolouse snel volgen. De specifieke regels kunnen per stad verschillen.

Verschillende milieuzones
Er zijn twee milieuzones; een zone waar permanent beperkt verkeer is toegestaan (ZCR) en een luchtkwaliteitszone (ZPA). Het soort milieuzone bepaalt óf en wanneer voortuigen een milieusticker nodig hebben.

Categoriën Crit’Air Ecovignet
Het jaartal dat een voertuig is geregistreerd, de energieklasse en de EURO-emissienorm zijn bepalend voor het type Crit’Air Ecovignet. Via de website van Crit’Air kan berekend worden welk type Ecovignet nodig is.  

Crit’Air Ecovignet bestellen
Het Crit’Air Ecovignet kan alleen besteld worden via deze website. Het vignet kost € 3,70 exclusief verzendkosten en de levertijd is gemiddeld 10 dagen (maar kan oplopen tot wel 6 weken). Op het moment dat het vignet in de vorm van een sticker nog niet is ontvangen, kan de coupon gebruikt worden die onder de factuur staat.

Waterstof voor thuistankinstallaties komt breed beschikbaar
Onderscheid je als landbouwmechanisatiebedrijf met Castrol ondersteuning!
Castrol Magnatec Relaunch
120 jaar Castrol
Infographic TRAXX praktijktest met tractoren
Hoeveel stikstof stoten bouwmachines en trekkers uit? (met rekenformule)
Contact