No result...

 

BLOODHOUND SSC maakt gebruik van Castrol EDGE met TITANIUM FST™  

Als een motor met 135.000 pk een auto aandrijft tot bijna 1.700 km/h (1.056 mph), zijn de krachten die daarbij spelen voldoende om een gewone auto klaar te maken voor de schroothoop. De BLOODHOUND Supersonic Car (SSC) is dan ook alles behalve gewoon. De BLOODHOUND lijkt een enorme raket op vier wielen en de verwachting is dat hij het bestaande snelheidsrecord van 1.228 km/h (763 mph), uit 1997, in de zomer van 2015 in Zuid-Afrika zal breken, waarna hij een jaar later de lat nog hoger zal liggen. Het is de bedoeling dat de BLOODHOUND SSC de grens van 1.000 mph, oftewel het ongelooflijke aantal van 1.609 km/h zal doorbreken.

 

Om dat te bereiken is uiterste veerkracht nodig, zowel van binnen als van buiten. Castrol zorgt voor de beste, hoogwaardige smeermiddelen voor deze adembenemende dubbele recordpoging met de BLOODHOUND SSC, en zet daarvoor zijn allersterkste motorolie in: Castrol EDGE met TITANIUM FST™. Titanium staat bekend om zijn extreem grote kracht. Tegelijkertijd heeft het een gering gewicht. Daarom wordt het gebruikt voor meerdere onderdelen van de BLOODHOUND SSC.

 

“Het BLOODHOUND-project is een combinatie van zorgvuldige voorbereiding, technisch precisiewerk en een ijzeren wil om een nieuwe mijlpaal van supersonische snelheid te bereiken” zegt Andy Green, die achter het stuur zal zitten van de BLOODHOUND SSC. Hij is dezelfde man die het huidige snelheidsrecord in 1997 – in de Thrust SSC - vestigde, waarbij de smeermiddelen eveneens door Castrol waren verzorgd. “Elk afzonderlijk technisch onderdeel moet ten alle tijden perfect functioneren, meteen vanaf de eerste poging. Daarom ben ik ook blij om een partner als Castrol aan boord te hebben. De producten van Castrol hebben hun buitengewone kwaliteiten al in talloze motorsportwedstrijden over de hele wereld bewezen. Verder is het zo dat Castrol smeermiddelen al met veel succes zijn gebruikt in snelheidsrecordpogingen sinds de jaren 20.”

 

  Resilient And Light: Bloodhound SSC Gebruikt Castrol EDGE Met Titanium Fst™   Castrol EDGE met TITANIUM FST™ is niet het enige product van Castrol dat wordt gebruikt in de BLOODHOUND SSC: Castrol 5000/BP Turbo oil 2380 wordt gebruikt voor de straalmotor van de BLOODHOUND SSC, Castrol Hyspin AWH-M46 voor de hydraulica, Castrol React SRF voor het wielremsysteem, Castrol Alphasyn T32 voor de wiellagers, en Castrol Inertox Medium 150 is het  smeermiddel van de veiligheidskoppeling in het hybride raketsysteem.

 

“Het komt erop neer dat Castrol verantwoordelijk is voor alle smeermiddelen in het Project,” aldus BLOODHOUND SSC Projectdirecteur Richard Noble die tevens toezag op de succesvolle recordpoging in 1997, en op de poging daarvoor in 1983, waarbij hij ook de bestuurder was. “Een snelheidsrecordwagen zoals die van ons moet een zo hoog mogelijke vermogen/gewichtsverhouding hebben. We moeten de auto zo licht mogelijk maken, zonder in te boeten op kracht. Daarom gebruiken we zoveel titanium in de BLOODHOUND SSC – in talloze onderdelen. En Castrol doet hetzelfde met hun nieuwste technologie Castrol EDGE, zodat een titaniumsterke BLOODHOUND SSC maximaal resultaat kan behalen.” De verschillende losse onderdelen van de BLOODHOUND SSC hebben in talloze tests reeds succesvol bewezen waartoe ze in staat zijn.

 

De recordpoging wordt gedaan op een speciaal daartoe voorbereid, 20 km lang en 1,1 kilometer breed stuk woestijn in de Hakskeen Pan, in de Noordkaap van Zuid Afrika, in de buurt van de grens met zowel Botswana als Namibië. 

Waterstof voor thuistankinstallaties komt breed beschikbaar
Onderscheid je als landbouwmechanisatiebedrijf met Castrol ondersteuning!
Castrol Magnatec Relaunch
120 jaar Castrol
Infographic TRAXX praktijktest met tractoren
Hoeveel stikstof stoten bouwmachines en trekkers uit? (met rekenformule)
Contact