No result...

België voert Viapass kilometerheffing in

Ondanks politiek gesteggel en aanzienlijke kritiek uit het buitenland, voert België in 2016 een systeem voor kilometerheffing in onder de naam Viapass. Viapass zal het huidige Eurovignet in België vervangen. Vrachtauto's van meer dan 3,5 ton maximaal toegelaten massa, betalen vanaf 2016 middels een On-Board Unit per gereden kilometer voor het gebruik van wegen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

België is een belangrijk kruispunt voor Europees wegverkeer. Om het weggennet zo toegankelijk mogelijk te houden en zaken als lawaaihinder en luchtvervuiling te beperken, hebben de drie Gewesten van België het project Viapass gelanceerd. Het uiteindelijke doel van deze kilometerheffing is een algemeen tolsysteem voor zowel vrachtwagens als lichte voertuigen. Dit moet leiden tot 'een eerlijke bijdrage van elke weggebruiker aan de verbetering van het Belgische mobiliteitssysteem'.

Viapass zal minstens van toepassing worden op het huidige Eurovignet-wegennet, dat bestaat uit autosnelwegen, de ringwegen rond de belangrijkste steden en een aantal hoofdwegen. De Belgische Gewesten zullen, als dat nodig blijkt, extra wegen opnemen in dit netwerk om mogelijk sluipverkeer te voorkomen.

http://www.viapass.be/nl/

Waterstof voor thuistankinstallaties komt breed beschikbaar
Onderscheid je als landbouwmechanisatiebedrijf met Castrol ondersteuning!
Castrol Magnatec Relaunch
120 jaar Castrol
Infographic TRAXX praktijktest met tractoren
Hoeveel stikstof stoten bouwmachines en trekkers uit? (met rekenformule)
Contact