No result...

Kentekenplicht in 2017 van start

Naar verwachting voert de overheid per 1 januari 2017 de kentekenplicht in voor voertuigen voor de sectoren groen, bouw, infra, land- en tuinbouw. De kentekenplicht geldt alleen aan de achterzijde van het trekkende voertuig en voor aanhangers en verwisselbare getrokken uitrustingsstukken met een maximale constructiesnelheid van meer dan 25 km/u.

Aanhangers die geen zelfstandig kenteken behoeven, dienen wel een witte kentekenplaat te voeren. De witte kentekenplaat moet hetzelfde kenteken voeren als één de trekkende voertuigen, die op naam staat van dezelfde eigenaar, maar de witte kentekenplaat hoeft dus niet hetzelfde kenteken te hebben als het trekkende voertuig.

De kentekenplicht geldt niet voor voertuigen die uitgezonderd zijn van het T-rijbewijs en voertuigen met een maximum constructiesnelheid van 6 km/u, zoals hoogwerkers.

Overgangsperiode
De registratie- en kentekenplicht start met nieuwe voertuigen en voertuigen sneller dan 25 km/u. Voor voertuigen die vóór 2017 al in het verkeer zijn, komt een aangepast aanvraagtraject die vermoedelijk loopt van 1 februari 2017 tot 20 mei 2018. Eigenaren van bestaande voertuigen kunnen in die periode kentekens aanvragen bij het RDW. De kosten voor tenaamstelling, kentekenplaat en het aanvragen en monteren ervan bedragen waarschijnlijk ongeveer € 55,- per voertuig.

 

Waterstof voor thuistankinstallaties komt breed beschikbaar
Onderscheid je als landbouwmechanisatiebedrijf met Castrol ondersteuning!
Castrol Magnatec Relaunch
120 jaar Castrol
Infographic TRAXX praktijktest met tractoren
Hoeveel stikstof stoten bouwmachines en trekkers uit? (met rekenformule)
Contact