No result...

Tractorrijbewijs verplicht sinds 1 juli 2015

Per 1 juli 2015 is het voor bestuurders van trekkers tot 18 jaar en/of ouderen niet in het bezit van een B-rijbewijs verplicht een trekkerrijbewijs te hebben om op de openbare weg te mogen rijden. De invoering van het trekkerrijbewijs (ook wel T-rijbewijs) moet onder andere zorgen voor minder verkeersongevallen.

16- of 17-jarigen die nu in het bezit zijn van een trekkercertificaat mogen de voertuigen tot 1 juli 2016 nog met hun trekkercertificaat besturen. Tot die datum is het trekkercertificaat nog in te wisselen voor een T-rijbewijs.

Voor twee groepen voertuigen geldt het T-rijbewijs niet:

  • Trekkers en machines die inclusief verwisselbaar uitrustingsstuk aan de voorkant, niet breder zijn dan 130 cm én die niet worden gebruikt voor maaien, onkruid bestrijden, vegen, sneeuwruimen, gladheid bestrijden of hondenpoep verzamelen. Deze voertuigen mogen niet zijn voorzien van de mogelijkheid om een aanhangwagen of verwisselbare machine te trekken.
  • Heftrucks, die niet breder zijn dan 130 cm, zonder aanhangwagen of verwisselbare getrokken machine en die worden gebruikt voor het laden en lossen in de directe omgeving van een fabriekshal of magazijn.

 

Waterstof voor thuistankinstallaties komt breed beschikbaar
Onderscheid je als landbouwmechanisatiebedrijf met Castrol ondersteuning!
Castrol Magnatec Relaunch
120 jaar Castrol
Infographic TRAXX praktijktest met tractoren
Hoeveel stikstof stoten bouwmachines en trekkers uit? (met rekenformule)
Contact