Viapass belgie

Nieuw tolsysteem viapass voor België

Per 1 april 2016 vervangt België het Eurovignet voor een nieuw tolsysteem: Viapass. Alle vrachtauto’s van meer dan 3,5 ton maximaal toegelaten massa moeten middels een On-Board Unit per gereden kilometer betalen voor het gebruik van wegen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Waar kunt u de Viapass-OBU verkrijgen?

De Viapass-OBU’s zullen vanaf apri 2016 in België verkrijgbaar zijn bij diverse distributiepunten. Als u zich online via onze BP Tol & On Road Services webportal registreert, weet u zeker dat u het kastje op tijd in huis heeft. Kiest u ervoor om de OBU op te halen bij een distributiepunt? Houd er dan rekening mee dat er slechts één unit per keer mag worden afgehaald.
 

Wat zijn de kosten van het Viapass-systeem?

De toltarieven van Viapass kunt u vinden op www.viapass.be. In ieder geval wordt er een borg berekend van € 135 per OBU.

 

Korting met BP op Viapass

BP biedt transporteurs de mogelijkheid voor Viapass te registreren en €25 korting per actieve OBU te ontvangen. De registratie dient dan plaats te vinden vóór 19 februari 2016 via de BP Tol & On Road Services webportal.

Registreer voor Viapass met korting

 

 Toltarieven België

 

Hoe werkt de installatie van het Viapass-systeem?

De Viapass-OBU kan vebonden worden met de stroomvoorziening van het voertuig (permanente installatie) of aangesloten worden op de sigarettenaansteker-aansluiting van de vrachtauto met de plug die bij het OBU-startpakket zit.

 

Voor welke wegen geldt het Viapass-systeem?

De Viapass geldt voor diverse wegen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Hieronder ziet u een kaart met de wegen waarover middels het Viapass-systeem tol geheven wordt.  

Wegen Viapass

 

Bel ons voor al uw vragen of voor ondersteuning op 0578-612456.

 
Contact