CASTROL SPONSOR VAN PANASONIC JAGUAR RACING FORMULE-E TEAM

Castrol gaat de Formule-E in. Als sponsor van het Panasonic Jaguar Racing Formule-E team is Castrol niet meer alleen actief in de Formule 1, maar nu ook in de elektrische variant daarvan.

Formule-E

Het Formule-E kampioenschap bestaat uit elf teams die met elektrische raceauto’s tegen elkaar strijden. Grote fabrikanten hebben zich verbonden aan het Formula-E kampioenschap, naast Jaguar hebben ook fabrikanten als Porsche, Mercedes, Nissan, BMW en Audi zich verbonden. 22 november vindt het eerste raceweekend plaats.

De nieuwe Jaguar I-Type 4 voor de Formule-E

De nieuwe Jaguar I-TYPE 4 is voorzien van nieuwe componenten zoals elektromotor, versnellingsbak, omvormer, achterwielophanging en schokdempers. Het resultaat is een lager gewicht en een verbeterd rijgedrag en dito prestaties.

De nieuwe aandrijflijn is de lichtste en efficiëntste die Panasonic Jaguar Racing ooit ontwikkeld heeft. De nieuwe aandrijflijn omvat ook een nieuw besturingssysteem, dat sneller werkt en het team in staat stelt om de software sneller door te ontwikkelen. Daarmee behoort Jaguar tot de top in de ontwikkeling van batterij-elektrische voertuigen.

Castrol opnieuw partner van Jaguar Racing

Jaguar gebruikt de geavanceerde smeermiddelen van Castrol in de nieuwe I-TYPE 4. Jaguar Racing en Castrol hebben in het verleden samen al veel successen behaald, waaronder overwinningen tijdens de 24 uur van Le Mans en de 24 uur van Daytona. De ervaring van Panasonic Jaguar Racing met de geavanceerde smeermiddelen van Castrol wordt tevens benut bij de ontwikkeling van nieuwe elektrische modellen. Door de geavanceerde smeermiddelen van Castrol kunnen elektrische voertuigen soepel en efficiënt lopen en blijven ze koel.

Scroll naar top