ezoEmGuk

GoodFuels HVO

GoodFuels HVO is een HVO-diesel. HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oils en is een 100% synthetische diesel, gemaakt van bioproducten.

Hoewel de molecuulstructuur bijna gelijk is aan die van gewone diesel, is GoodFuels HVO géén fossiele brandstof en wordt daarom ook wel een ‘renewable’ diesel genoemd. Als basis worden veel verschillende afval- en reststromen gebruikt; van frituurvet en dierlijke vetten tot houtpulp. Die afvalproducten worden – anders dan bij biodiesel – behandeld met waterstof.

HVO is in verschillende blends verkrijgbaar, bijvoorbeeld GoodFuels HVO20 (20% HVO, 80% diesel) en HVO100 (100% HVO).

 

GoodFuels HVO zeer milieuvriendelijk

Afhankelijk van het percentage bijmenging met HVO, zorgt het gebruik van GoodFuels HVO voor een enorme besparing van CO2, fijnstof (PM), stikstof (NOx) en zwavel ten opzichte van gewone diesel. Daarmee is GoodFuels HVO een zeer milieuvriendelijke oplossing.

GoodFuels HVO is verder zwavel-, zuurstof- en aromatenvrij en daardoor reukloos.

 

 GoodFuels HVO100GoodFuels HVO20
CO-24%-5%
CO2-90%-13%
NOx-9%-2%
HC-30%-6%
Roet/fijnstof-33%-7%

*t.o.v. autodiesel EN590

 

GoodFuels HVO & CO2-Prestatieladdder

Om in aanmerking te komen voor certificering van de CO2-Prestatieladder, zult u diverse inspanningen moeten leveren op duurzaam gebied. Een belangrijke maatregel hierbij is het terugdringen van uw CO2-uitstoot van uw dieselmotoren. GoodFuels HVO is een van de CO2-reducerende maatregelen die wij op dit moment leveren en een flinke positieve invloed hebben op uw CO2-Prestatieladder en Lean & Green doelstellingen.

Met GoodFuels HVO kunt u direct stappen maken in CO2-reductie, zonder dat u uw voertuigen/machinepark hoeft aan te passen!

 

Minder kans op problemen als gevolg van bacteriën

De grootste bron voor het ontstaat van bacteriën is water. Doordat GoodFuels HVO – in tegenstelling tot traditionele biodiesel – geen water aantrekt, is dit product minder gevoelig voor bacteriegroei. Daardoor is minder kans op bacteriën en problemen zoals verstopte filters of motorproblemen.

Geen aanpassing nodig op wagenpark

GoodFuels HVO20 mag gebruikt worden in iedere dieselmotor waarvoor de EN590-goedkeuring is afgegeven, waardoor geen aanpassingen nodig zijn aan uw wagenpark. GoodFuels HVO100 voldoet aan de EN15940-norm. Inmiddels hebben veel motorenbouwers deze norm overgenomen voor hun dieselvoertuigen.

Duurzaamheid-GoodFuels-proces

Duurzaamheidsborging GoodFuels HVO

GoodFuels HVO is ISCC-EU gecertificeerd, wat bewijst dat GoodFuels HVO duurzaam geproduceerd is.

Vraag een gesprek aan over GoodFuels HVO!

Wilt u meer weten over GoodFuels HVO en hoe GoodFuels HVO u voordeel kan bieden bij opdrachten van uw (potentiële) klanten?
Vul dan onderstaand formulier in voor een offerte en hoe u voordeel behaalt bij opdrachtgevers met GoodFuels HVO!

Nieuwsberichten

Scroll naar top